Hieronder vertellen leden hoe zij de vereniging ervaren.

Am. IJsbrand

Nadat ik mijn Bachelor in een andere stad had gedaan, ben ik in Delft begonnen aan een Master. Naast deze verandering ben ik ook lid geworden van een studentenvereniging en wel Johannes Calvijn. Als ik terugkijk op deze beslissing heb ik daar zeker geen spijt van. Ik heb de afgelopen tijd veel mooie momenten meegemaakt, zoals spontaan goede gesprekken op elk moment van de dag, Bijbelkringen, studiekringen, het organiseren van een verenigingsweekend, een liftwedstrijd naar Parijs en natuurlijk de borrels. Het bijzondere aan Johannes Calvijn is dat er ruimte is voor serieuze en ludieke en gezellige momenten. Je kan bijvoorbeeld met elkaar nadenken over ‘moeilijke’ onderwerpen en daar mooie gesprekken over voeren, of een avond een bordspel spelen met een aantal JC’ers, wat naast leuk ook nog eens heel gezellig is. Alle momenten van de afgelopen tijd hebben zeker hun toegevoegde waarde gehad naast de studie en zou ik niet graag gemist willen hebben.

Ama Inge

Het mooiste aan onze vereniging vind ik de interesse voor wie je bent. Toen ik lid werd viel mij dat op. Je hoeft niet per se de meest extroverte persoonlijkheid te zijn, je hoeft geen boekenwurm te zijn, je mag gewoon meedoen. Daardoor voelde ik mij op JC al snel thuis en leerde ik gauw mensen kennen met wie ik nu al hele mooie herinneringen deel. Bijvoorbeeld samen naar verschillende steden liften, een dag gaan zeilen en natuurlijk alle mooie borrels en verenigingsweekenden. Wat ik nog meer mooi vind aan JC zijn de Bijbel- en studiekringen. Deze zorgen er voor dat je met een kleine groep mensen over diverse onderwerpen van gedachten kan wisselen en van elkaar kunt leren. Juist door de kleinschaligheid kom je er achter waarom anderen een bepaalde opvatting hebben en is het waardevol om te kijken wat je daar zelf mee kan.

Am. Jan

Toen ik in Delft ging studeren en daar ook op kamers ging, leek het me leuk om ook lid te worden van een studentenvereniging. Dit zodat je naast je studie nog wat contacten kunt opdoen en met anderen kunt doorpraten over dingen waar je mee zit. Dat is de C.S.F.R. geworden, een keuze waar ik geen spijt van heb gekregen. De C.S.F.R. is namelijk een erg waardevolle aanvulling op mijn (studenten)leven. Van een avond Bijbelkring of studiekring tot een borrel tot diep in de nacht, van een liftwedstrijd tot een vakantie met mijn jaargroep, ik heb al van alles meegemaakt. Wat ik ook leuk aan de vereniging vind, zijn de commissies. Zo heb ik een keer een weekend georganiseerd samen met een paar anderen, erg leerzaam. De vereniging is een mooie combinatie tussen verdieping van je geloof en gezellig met vrienden dingen doen. Dat maakt JC voor mij een erg waardevolle toevoeging aan mijn studententijd.

Am. Marc

Ik kom net terug van een gezellig weekend met mijn Bijbelkring van C.S.F.R. Delft. Naast al onze serieuze avonden over Romeinen houden we ook van een hoop lol. Dit weekend borrelden we tot 3 of 4 uur 's nachts, speelden we een escape room bijna uit, gingen we samen naar de kerk en hebben we elkaar weer veel beter leren kennen. We kringen dit jaar elke twee weken over een hoofdstuk van Romeinen. Dat is wat ik zo tof vind aan onze vereniging. Midden in deze onchristelijke studentenwereld is onze vereniging een plek waar ik op adem kom, vrienden maak en onwijs veel leer. Mijn geloof groeit en ik als persoon ook. Onze gezamenlijke christelijke (reformatorische) achtergrond maakt dat we dieper gaan en verder komen. Na zes jaar lidmaatschap wil ik nog lang niet weg!