Hieronder vertellen leden hoe zij de vereniging ervaren.

Ama Debora

Hoi! Ik ben Debora en op dit moment ben ik tweedejaars student Civiele Techniek en ik zit helemaal op m’n plekje op JC. Johannes Calvijn is een kleinschalige vereniging waar je gezien wordt, waar je vrienden kan maken en -ik spreek uit ervaring- lekker gek kan doen. Hoewel ik nog niet extreem veel borrels, weekenden en vergaderingen heb kunnen bijwonen (corona ☹), heb ik al wel een halfjaar intens genoten van de veel activiteiten. Zo heb ik een dagje geskied in Winterberg en ben ik op vakantie geweest met mijn jaargroep. Maar ook nu gaat de vereniging door: door Bijbelkringen leer ik meer over God en er is veel aandacht voor elkaar, ook als het net even minder gaat. Daarnaast volg ik nu studiekring en woon ik in een heel gezellig verenigingshuis. Ik ben heel blij dat ik deze verrijking heb naast de studie, ik zou het voor geen goud willen missen!

Am. Corne

"Hoi! Ik ben Corné. Toen ik in Delft ging studeren en op kamers ging wonen, zocht ik een plek waar ik nieuwe vrienden kon maken. Die plek vond ik op Johannes Calvijn, en bovendien kwam ik erachter dat de vereniging nog veel meer biedt dan de gelegenheid om vrienden te maken. Mooie gesprekken, diepgaande kringen, studentikoze vergaderingen en gezellige weekenden: het is allemaal te vinden op JC. De ene week heb je een mooi gesprek over geloof, de andere week zit je tot drie uur ’s nachts op een gezellige borrel. Op JC heb ik ook veel geleerd over werken in een team, uitvoeren en delegeren van taken tijdens mijn bestuursjaar en door het doen van commissies. Een paar van de mooiste hoogtepunten waren een geslaagde jaargroepvakantie in Málaga, een Bijbelkringweekend in Utrecht en een Buitenlandse Reis naar Noorwegen. Kortom, JC is een waardevolle en schittermagische toevoeging aan de studententijd!

Am. Jan

Toen ik in Delft ging studeren en daar ook op kamers ging, leek het me leuk om ook lid te worden van een studentenvereniging. Dit zodat je naast je studie nog wat contacten kunt opdoen en met anderen kunt doorpraten over dingen waar je mee zit. Dat is de C.S.F.R. geworden, een keuze waar ik geen spijt van heb gekregen. De C.S.F.R. is namelijk een erg waardevolle aanvulling op mijn (studenten)leven. Van een avond Bijbelkring of studiekring tot een borrel tot diep in de nacht, van een liftwedstrijd tot een vakantie met mijn jaargroep, ik heb al van alles meegemaakt. Wat ik ook leuk aan de vereniging vind, zijn de commissies. Zo heb ik een keer een weekend georganiseerd samen met een paar anderen, erg leerzaam. De vereniging is een mooie combinatie tussen verdieping van je geloof en gezellig met vrienden dingen doen. Dat maakt JC voor mij een erg waardevolle toevoeging aan mijn studententijd.

Am. Giel

Hoi! Ik ben Giel, 22 jaar en student rechten aan de Universiteit Leiden. Afgelopen semester rondde ik mijn bachelor Bouwkunde af aan de TU, welke master ik wil doen weet ik nog niet. Ik ben direct vanaf het begin bij JC gegaan en zie dat als een mooie start van mijn studententijd. Een leuke band met je jaargroep opbouwen en veel verenigingsactiviteiten gaven mij afleiding van de studie. Eerlijk spreken over je geloof of twijfels daarover is ook mogelijk. Ik heb twee jaar de vormgeving van het verenigingsblad gedaan en heb daar veel van geleerd. Met name de grafische vaardigheden kon ik goed voor mijn studie gebruiken. Ondertussen zien fysieke ontmoetingen er heel anders uit, maar de vereniging zit zeker niet stil. Diverse online-activiteiten maken de lockdown leefbaar. Dat de vereniging klein is ten opzichte van andere christelijke verenigingen zie ik juist als prettig: het duurt niet lang voordat je iedereen kent en de sfeer is altijd informeel.