Interesse

Ben je van plan volgend jaar in Delft te komen studeren? Ben je net geslaagd en kom je volgend jaar in Delft studeren? Van harte welkom in het mooie Delft! Een stad met een goede Technische Universiteit met interessante studies. Maar ook een stad met een C.S.F.R.-dispuut. We nodigen je uit om lid te worden van onze studentenvereniging die inmiddels al achtenzestig jaar bestaat. Want naast je studie is je studententijd dé tijd om jezelf te ontwikkelen.

Open avond

Wil je graag weten hoe het is om lid te zijn van de C.S.F.R. Delft en lijkt het je leuk om een keer een verengingsavond bij te wonen? Je bent van harte welkom op onze jaarlijkse Open Avond in juni, waarop je de sfeer kunt proeven op de vereniging, een praatje maken met onze leden en alvast andere aankomende studenten leren kennen. Als je van ver moet komen kan je altijd ergens blijven slapen. Voor meer informatie of als je je wilt aanmelden, stuur dan een mailtje naar Erwin: kamer@csfr-delft.nl, neem contact op via het contactformulier of via Whatsapp: 06-30319023.

Leden aan het woord

Hieronder vertellen leden hoe zij de vereniging ervaren.

Am. IJsbrand

Nadat ik mijn Bachelor in een andere stad had gedaan, ben ik in Delft begonnen aan een Master. Naast deze verandering ben ik ook lid geworden van een studentenvereniging en wel Johannes Calvijn. Als ik terugkijk op deze beslissing heb ik daar zeker geen spijt van. Ik heb de afgelopen tijd veel mooie momenten meegemaakt, zoals spontaan goede gesprekken op elk moment van de dag, Bijbelkringen, studiekringen, het organiseren van een verenigingsweekend, een liftwedstrijd naar Parijs en natuurlijk de borrels. Het bijzondere aan Johannes Calvijn is dat er ruimte is voor serieuze en ludieke en gezellige momenten. Je kan bijvoorbeeld met elkaar nadenken over ‘moeilijke’ onderwerpen en daar mooie gesprekken over voeren, of een avond een bordspel spelen met een aantal JC’ers, wat naast leuk ook nog eens heel gezellig is. Alle momenten van de afgelopen tijd hebben zeker hun toegevoegde waarde gehad naast de studie en zou ik niet graag gemist willen hebben.

Ama Inge

Het mooiste aan onze vereniging vind ik de interesse voor wie je bent. Toen ik lid werd viel mij dat op. Je hoeft niet per se de meest extroverte persoonlijkheid te zijn, je hoeft geen boekenwurm te zijn, je mag gewoon meedoen. Daardoor voelde ik mij op JC al snel thuis en leerde ik gauw mensen kennen met wie ik nu al hele mooie herinneringen deel. Bijvoorbeeld samen naar verschillende steden liften, een dag gaan zeilen en natuurlijk alle mooie borrels en verenigingsweekenden. Wat ik nog meer mooi vind aan JC zijn de Bijbel- en studiekringen. Deze zorgen er voor dat je met een kleine groep mensen over diverse onderwerpen van gedachten kan wisselen en van elkaar kunt leren. Juist door de kleinschaligheid kom je er achter waarom anderen een bepaalde opvatting hebben en is het waardevol om te kijken wat je daar zelf mee kan.

Am. Jan

Toen ik in Delft ging studeren en daar ook op kamers ging, leek het me leuk om ook lid te worden van een studentenvereniging. Dit zodat je naast je studie nog wat contacten kunt opdoen en met anderen kunt doorpraten over dingen waar je mee zit. Dat is de C.S.F.R. geworden, een keuze waar ik geen spijt van heb gekregen. De C.S.F.R. is namelijk een erg waardevolle aanvulling op mijn (studenten)leven. Van een avond Bijbelkring of studiekring tot een borrel tot diep in de nacht, van een liftwedstrijd tot een vakantie met mijn jaargroep, ik heb al van alles meegemaakt. Wat ik ook leuk aan de vereniging vind, zijn de commissies. Zo heb ik een keer een weekend georganiseerd samen met een paar anderen, erg leerzaam. De vereniging is een mooie combinatie tussen verdieping van je geloof en gezellig met vrienden dingen doen. Dat maakt JC voor mij een erg waardevolle toevoeging aan mijn studententijd.

Am. Marc

Ik kom net terug van een gezellig weekend met mijn Bijbelkring van C.S.F.R. Delft. Naast al onze serieuze avonden over Romeinen houden we ook van een hoop lol. Dit weekend borrelden we tot 3 of 4 uur 's nachts, speelden we een escape room bijna uit, gingen we samen naar de kerk en hebben we elkaar weer veel beter leren kennen. We kringen dit jaar elke twee weken over een hoofdstuk van Romeinen. Dat is wat ik zo tof vind aan onze vereniging. Midden in deze onchristelijke studentenwereld is onze vereniging een plek waar ik op adem kom, vrienden maak en onwijs veel leer. Mijn geloof groeit en ik als persoon ook. Onze gezamenlijke christelijke (reformatorische) achtergrond maakt dat we dieper gaan en verder komen. Na zes jaar lidmaatschap wil ik nog lang niet weg!

Meelopen

Ben je aankomend student en wil je met een C.S.F.R.-lid meelopen bij 'jouw' studie? Dat kan. Onze leden zijn vertegenwoordigd op alle studies op de TU-Delft en op een aantal studies aan de Haagse Hogeschool en INHolland. Als je wilt is het mogelijk deze meeloopdag te combineren met een avondje op onze mooie vereniging en zo vast een voorschot te nemen op het studentenleven.

Uiteraard hoef je niet perse mee te lopen op een studie om eens een kijkje te mogen nemen op onze vereniging. Je bent van harte uitgenodigd om eens langs te komen op een activiteit.

Heb je interesse om mee te lopen bij een studie, de vereniging of beide, schroom dan niet om contact op te nemen met Erwin via de website of via Whatsapp: 06-30319023. Hij helpt je graag verder.

Op kamers

Als buitenstaander is het niet makkelijk om een kamer in Delft te bemachtigen. Daarom willen we je graag helpen met je zoektocht naar een kamer.

De meeste leden van onze vereniging wonen in een dispuutshuis. Dit zijn huizen die grotendeels of geheel bewoond worden door leden van onze vereniging. De kans is echter niet zo heel groot dat er direct een kamer in een dispuut(s)huis voor je beschikbaar is. Daarom gaan we als vereniging ieder jaar op zoek naar lege woonruimtes in Delft. Op deze manier hebben we in het verleden veel aankomende studenten aan een kamer geholpen. Dit is echter niet vanzelfsprekend en we raden je daarom aan om zelf ook actief op zoek te gaan naar een kamer. Als je eenmaal lid bent van Johannes Calvijn, kun je meestal binnen een jaar in een dispuutshuis wonen als je dat wilt.

Op zoek?

Ben je op zoek naar een kamer? Wil je misschien woonruimte aanbieden aan christelijke studenten? Heb je vragen over het op kamers gaan? Stuur dan een mailtje naar Erwin: kamer@csfr-delft.nl, neem contact op via het contactformulier of via Whatsapp: 06-30319023.

OWee en WWee

De OWee is de OntvangstWeek, georganiseerd door de TU en de hogescholen in Delft. In deze week (16 t/m 20 augustus 2020) waarin je de stad en je medestudenten alvast kunt leren kennen, zullen wij als C.S.F.R. op de doordeweekse avonden ook activiteiten organiseren waar je bij langs kunt komen. Je kunt bijvoorbeeld een leuke workshop volgen of gewoon lekker komen borrelen. Het programma zal later op de website komen te staan, dus hou deze vooral in de gaten.

Op de OWee volgt bij de C.S.F.R. Delft traditiegetrouw de WWee; de WelkomstWeek. Deze week is in 2020 van 24 t/m 28 augustus. Het is dé week waarin je samen met andere (aankomende) studenten de C.S.F.R. van alle kanten leert kennen. Je maakt bijvoorbeeld kennis met de leden, je maakt een tocht langs dispuutshuizen, je doet mee aan een Bijbelkring en onderzoekt of de C.S.F.R.-ers goede borrelaars zijn! In de WWee bouw je een hechte band op met je jaargroep. Het stukje ontgroening dat om de hoek komt kijken draagt hier positief aan bij. Kortom: de WWee is een week aan de start van je studententijd die je nooit meer gaat vergeten. Meer informatie? Stuur een mailtje naar propcie@csfr-delft.nl of meld je direct aan!