Interesse

Ben je van plan volgend jaar in Delft te komen studeren? Ben je net geslaagd en kom je volgend jaar in Delft studeren? Van harte welkom in het mooie Delft! Een stad met een goede Technische Universiteit met interessante studies. Maar ook een stad met een C.S.F.R.-dispuut. We nodigen je uit om lid te worden van onze studentenvereniging die inmiddels al achtenzestig jaar bestaat. Want naast je studie is je studententijd dé tijd om jezelf te ontwikkelen.

Open avond

Wil je graag weten hoe het is om lid te zijn van de C.S.F.R. Delft en lijkt het je leuk om een keer een verengingsavond bij te wonen? Je bent van harte welkom op onze Open Avonden op 30 april en 30 mei, waarop je de sfeer kunt proeven op de vereniging, een praatje maken met onze leden en alvast andere aankomende studenten leren kennen. Als je van ver moet komen kan je altijd ergens blijven slapen. Voor meer informatie of als je je wilt aanmelden, stuur dan een mailtje naar ama. Renske: kamer@csfr-delft.nl, neem contact op via het contactformulier of via Whatsapp: 06-19920293.

Leden aan het woord

Hieronder vertellen leden hoe zij de vereniging ervaren.

Ama Debora

Hoi! Ik ben Debora en op dit moment ben ik tweedejaars student Civiele Techniek en ik zit helemaal op m’n plekje op JC. Johannes Calvijn is een kleinschalige vereniging waar je gezien wordt, waar je vrienden kan maken en -ik spreek uit ervaring- lekker gek kan doen. Hoewel ik nog niet extreem veel borrels, weekenden en vergaderingen heb kunnen bijwonen (corona ☹), heb ik al wel een halfjaar intens genoten van de veel activiteiten. Zo heb ik een dagje geskied in Winterberg en ben ik op vakantie geweest met mijn jaargroep. Maar ook nu gaat de vereniging door: door Bijbelkringen leer ik meer over God en er is veel aandacht voor elkaar, ook als het net even minder gaat. Daarnaast volg ik nu studiekring en woon ik in een heel gezellig verenigingshuis. Ik ben heel blij dat ik deze verrijking heb naast de studie, ik zou het voor geen goud willen missen!

Am. Corne

"Hoi! Ik ben Corné. Toen ik in Delft ging studeren en op kamers ging wonen, zocht ik een plek waar ik nieuwe vrienden kon maken. Die plek vond ik op Johannes Calvijn, en bovendien kwam ik erachter dat de vereniging nog veel meer biedt dan de gelegenheid om vrienden te maken. Mooie gesprekken, diepgaande kringen, studentikoze vergaderingen en gezellige weekenden: het is allemaal te vinden op JC. De ene week heb je een mooi gesprek over geloof, de andere week zit je tot drie uur ’s nachts op een gezellige borrel. Op JC heb ik ook veel geleerd over werken in een team, uitvoeren en delegeren van taken tijdens mijn bestuursjaar en door het doen van commissies. Een paar van de mooiste hoogtepunten waren een geslaagde jaargroepvakantie in Málaga, een Bijbelkringweekend in Utrecht en een Buitenlandse Reis naar Noorwegen. Kortom, JC is een waardevolle en schittermagische toevoeging aan de studententijd!

Am. Jan

Toen ik in Delft ging studeren en daar ook op kamers ging, leek het me leuk om ook lid te worden van een studentenvereniging. Dit zodat je naast je studie nog wat contacten kunt opdoen en met anderen kunt doorpraten over dingen waar je mee zit. Dat is de C.S.F.R. geworden, een keuze waar ik geen spijt van heb gekregen. De C.S.F.R. is namelijk een erg waardevolle aanvulling op mijn (studenten)leven. Van een avond Bijbelkring of studiekring tot een borrel tot diep in de nacht, van een liftwedstrijd tot een vakantie met mijn jaargroep, ik heb al van alles meegemaakt. Wat ik ook leuk aan de vereniging vind, zijn de commissies. Zo heb ik een keer een weekend georganiseerd samen met een paar anderen, erg leerzaam. De vereniging is een mooie combinatie tussen verdieping van je geloof en gezellig met vrienden dingen doen. Dat maakt JC voor mij een erg waardevolle toevoeging aan mijn studententijd.

Am. Giel

Hoi! Ik ben Giel, 22 jaar en student rechten aan de Universiteit Leiden. Afgelopen semester rondde ik mijn bachelor Bouwkunde af aan de TU, welke master ik wil doen weet ik nog niet. Ik ben direct vanaf het begin bij JC gegaan en zie dat als een mooie start van mijn studententijd. Een leuke band met je jaargroep opbouwen en veel verenigingsactiviteiten gaven mij afleiding van de studie. Eerlijk spreken over je geloof of twijfels daarover is ook mogelijk. Ik heb twee jaar de vormgeving van het verenigingsblad gedaan en heb daar veel van geleerd. Met name de grafische vaardigheden kon ik goed voor mijn studie gebruiken. Ondertussen zien fysieke ontmoetingen er heel anders uit, maar de vereniging zit zeker niet stil. Diverse online-activiteiten maken de lockdown leefbaar. Dat de vereniging klein is ten opzichte van andere christelijke verenigingen zie ik juist als prettig: het duurt niet lang voordat je iedereen kent en de sfeer is altijd informeel.

Meelopen

Ben je aankomend student en wil je met een C.S.F.R.-lid meelopen bij 'jouw' studie? Dat kan. Onze leden zijn vertegenwoordigd op alle studies op de TU-Delft en op een aantal studies aan de Haagse Hogeschool en INHolland. Als je wilt is het mogelijk deze meeloopdag te combineren met een avondje op onze mooie vereniging en zo vast een voorschot te nemen op het studentenleven.

Uiteraard hoef je niet perse mee te lopen op een studie om eens een kijkje te mogen nemen op onze vereniging. Je bent van harte uitgenodigd om eens langs te komen op een activiteit.

Heb je interesse om mee te lopen bij een studie, de vereniging of beide, schroom dan niet om contact op te nemen met ama. Renske via de website of via Whatsapp: 06-19920293. Zij helpt je graag verder.

Op kamers

Als buitenstaander is het niet makkelijk om een kamer in Delft te bemachtigen. Daarom willen we je graag helpen met je zoektocht naar een kamer.

De meeste leden van onze vereniging wonen in een dispuutshuis. Dit zijn huizen die grotendeels of geheel bewoond worden door leden van onze vereniging. De kans is echter niet zo heel groot dat er direct een kamer in een dispuut(s)huis voor je beschikbaar is. Daarom gaan we als vereniging ieder jaar op zoek naar lege woonruimtes in Delft. Op deze manier hebben we in het verleden veel aankomende studenten aan een kamer geholpen. Dit is echter niet vanzelfsprekend en we raden je daarom aan om zelf ook actief op zoek te gaan naar een kamer. Als je eenmaal lid bent van Johannes Calvijn, kun je meestal binnen een jaar in een dispuutshuis wonen als je dat wilt.

Op zoek?

Ben je op zoek naar een kamer? Wil je misschien woonruimte aanbieden aan christelijke studenten? Heb je vragen over het op kamers gaan? Stuur dan een mailtje naar ama. Renske: kamer@csfr-delft.nl, neem contact op via het contactformulier of via Whatsapp: 06-19920293.

OWee en WWee

De OWee is de OntvangstWeek, georganiseerd door de TU en de hogescholen in Delft. In deze week (14 t/m 18 augustus 2023) waarin je de stad en je medestudenten alvast kunt leren kennen, zullen wij als C.S.F.R. op de doordeweekse avonden ook activiteiten organiseren waar je bij langs kunt komen. Je kunt bijvoorbeeld een leuke workshop volgen of gewoon lekker komen borrelen. Het programma zal later op de website komen te staan, dus hou deze vooral in de gaten.

Op de OWee volgt bij de C.S.F.R. Delft traditiegetrouw de WWee; de WelkomstWeek. Deze week is in 2021 van 28 t/m 1 september. Het is dé week waarin je samen met andere (aankomende) studenten de C.S.F.R. van alle kanten leert kennen. Je maakt bijvoorbeeld kennis met de leden, je maakt een tocht langs dispuutshuizen, je doet mee aan een Bijbelkring en onderzoekt of de C.S.F.R.-ers goede borrelaars zijn! In de WWee bouw je een hechte band op met je jaargroep. Het stukje ontgroening dat om de hoek komt kijken draagt hier positief aan bij. Kortom: de WWee is een week aan de start van je studententijd die je nooit meer gaat vergeten. Meer informatie? Stuur een mailtje naar propcie@csfr-delft.nl of meld je direct aan!