En nog meer

De vereniging leent zich verder om eigen dingen te organiseren; stel: je wilt met anderen volleyballen, schaken, zeilen, reizen, zingen, lezen of wat al niet meer: er zijn altijd wel mensen te vinden die mee willen doen. Dit wordt dan ook vol enthousiasme gedaan!

Hieronder een aantal activiteiten die in dit kader plaatsvinden.

Buitenlandse Reis

Om het jaar gaan we met het dispuut op reis. Dit gebeurt meestal in de zomervakantie en is puur genieten. Het staat ieder lid uiteraard vrij om dan mee te gaan. Zo’n reis is vaak een bezoek aan een stad (Barcelona, Wenen) of meer een rondreis (Zuid-Noorwegen, Noord-Roemenië). Het spreekt voor zich dat zulke tochten onvergetelijk zijn. We bezoeken historische plaatsen, maken barre tochten, genieten van een sterrenhemel, drinken een biertje bij het kampvuur en spreken daar over door tot de zon weer in het Oosten daagt.

Voetbal

Elke maandagavond is er een C.S.F.R. team dat in de TU-voetbalcompetitie meespeelt onder de toepasselijke naam “de zware jongens”. Na afloop van de wedstrijd wordt gezellig met elkaar een biertje gedronken en worden de nieuwe tactieken voor de volgende keer besproken.

Ze zijn altijd op zoek naar andere C.S.F.R-ers die het team willen versterken als superspits, verdediger of keeper. Als je van voetballen houdt, een extra reden om lid te worden van de vereniging!

Zeilen

Elk jaar wordt er een zeildag georganiseerd. Tijdens zo’n dag ga naar het verre Friesland, Zeeland of naar het IJselmeer. Het wordt dan een dag vol waterpret en zeilvertier. Meestal worden er twee dagen georganiseerd waardoor de meeste leden wel een van de twee dagen kunnen. Soms is het zo dat er zelfs een weekend of een week van wordt gemaakt, waarbij je dus de Friese meren af kunt struinen en ’s avonds lekker met z’n allen in een grasveld geniet van de rust en de gezelligheid.

Liften

Een keer in de zoveel tijd wordt er door een stel enthousiaste leden een liftweekend of liftwedstrijd georganiseerd. Tijdens zo’n weekend reis je in koppels naar een hoofdstad, meestal in Europa. Het is de bedoeling dat je tijdens het liften zonder gebruik te maken van openbaar vervoer of betaald vervoer de stad zo snel mogelijk te bereiken. Deze stad wordt pas op de dag van vertrek bekend gemaakt zodat je het niet kunt voorbereiden. Als iedereen na een dag of twee op de bestemming is aangekomen volgt een gezellig weekend met elkaar waarbij de stad wordt verkend. Het liften is zo leuk, dat sommige leden ook wel eens gewoon samen afspreken om een weekend of doordeweeks een keer ergens heen te liften. Het is echt een ervaring die je niet mag missen!

Gebedsgroepjes

Als je wilt kun je ook in een gebedsgroepje deelnemen. Deze groepjes bestaan uit 3 personen, die geregeld bij elkaar komen om met en voor elkaar te bidden.